Pennut   
Onnea uudesta perheenjäsenestä!

Yhteinen taipaleenne on joko alkanut tai kohta alkamassa ja onkin aika alkaa suunnittelemaan pennun koulutuksen alkutaivalta.

Pentu voi lähteä koulutuksiin oltuaan noin viikon uudessa kodissa tutustumassa uusiin ihmisiinsä. Usein luullaan että on odotettava ensimmäiset rokotukset ennen liikkeelle lähtöä, mutta valvottuihin koulutuksiin ja leikkeihin voi kuitenkin lähteä kun pentu on kotiutunut. Pentua suojaa omiin rokotuksiin asti emolta saadut vastaaineet. Koirapuistohin yms emme kuitenkaan suosittele lähteämään.

Pennun paras sosialistumiskausi kestää 12 viikoiseksi asti ja onkin tärkeää tarjota pennulle erilaisia ympäristöjä, tilanteitä ja tapahtumia. Pentu tarvitsee myös toisten koirien kanssa leikkimistä opetellakseen koirien elekieltä ja kuinka olla koira.

Tähän meillä on tarjolla pentueskari jossa pennut leikkivät valvotusti ammattikouluttajan valvovan silmän alla. Pentuleikkeihin lisätietoa täältä

Pennun koulutksen kurssilla voi aloittaa samoihin aikoihin. Pieni pentu jaksaa vain hetken kerrallaan, mutta oppii mahdottoman nopeasti. Onkin hyvä muistaa että pentu oppii koko ajan hereillä ollessaan eri asioita joita sen elinympäristö tarjoaa. Aloittamalla koulutuksen ajoissa voimme vahvistaa hyviä käytösiä ennen huonojen vaikutteiden kautta opittuihin ei toivottuihin käytöksiin.

Pennun ensimmäiseksi kurssiksi on meillä tarjota Pennun ABC kurssi, jossa koulttaminen aloitetaan hyvän suhteen luomisella pennun ja ohjaajan kesken sekä postitiivisella vahvistamisella.

Jos olette jo yhdessä opetelleet peruskäytökset ja haluaisit tutustua erilaisiin harrastuslajeihin, löytyy meiltä Lajimix kurssi jossa tutustutaan 4 eri harrastuslajiin. 

Toivotamme teidät tervetulleeksi iloisen ja positiivisen kouluttamisen pariin TahtoTassuille!