Anja Lahti ja TahtoTassut

TahtoTassut..

..on yhden naisen elinikäinen unelma, unelma joka on muhinut muutaman vuosikymmenen kypsyäkseen.

Olen Anja Lahti, eläintenkouluttaja EAT, nainen, jonka sydän on luotu sykkimään eläimille. Olen viettänyt koko elämäni koirien parissa. Koiraharrastaja olen ollut parikymppisestä lähtien, alkuun vain puuhastellen perustottiksen kanssa ja myöhemmin harrastaen jälkeä, tokoa, rallytokoa, hakua, noseworkkia sekä ihan kivan pitoa toisten koirakoiden kanssa, treenaten peruskoulutuksen ylläpitoa.

Pimu tytön saapumisen myöt heräsi halua lähteä kilpailuradoille, ja lajiksi valikoitui rally-toko.

Muita eläinlajeja on ollut kissat, marsut, kanat sekä hevoset. Ratsastamisen olen sittemmin jättänyt loukattuani itseni.

Kouluttautuakseni alalle olen suorittanut eläintenhoitamisen ammattitutkinnon, AT, sekä eläintenkouluttamisen erikoisammattitutkinnon, EAT, osaamisalana ongelmakäytökset. Lisäksi olen osallistunut useisiin lyhyempiin, syventäviin koulutuksiin, niin käytös kuin ongelmakäytösten osalta. Lisäksi olen kouluttautunut raakaruokinnan parissa, ja siellä opinnot jatkuvat edelleen.

Oman koiran olen omistanut niin kauan kuin muistan.. Tosin lapsuuden kodissani olleet "minun" koirat saattoivat kuitenkin olla vielä äitini koiria. Vaikka olen aina ollut yhden rodun nainen, rottweilerin, olen ollut aina kiinnostunut eri tyypin koirista, niiden käyttötarkoituksesta ja kyvyistä toimia. Tällä hetkellä omaan laumaani kuuluvat rottweilerit Pimu ja Poju, ihanat iloiset höseltäjät. Harrastelen heidän kanssaan silkasta ilosta noseworkkia, hakua, jäljestystä jne. Hiukan tosissamme olemme Pimun kanssa kilpaillessamme raly-tokon ihanassa maailmassa. Heihin saatat törmätä joskus kursseillamme. Pihapiiristämme löytyy myös kanaparvi, johon kuuluu vallan persoonallisia kaakattajia ja kiekujia.

Koirien, niin kuin kaikkien eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi on ollut aina lähellä sydäntäni. Olen aina kerännyt tietoa erilaisilta luennoilta, kursseilta sekä kirjoista. Mitä enemmän olen tietoa löytänyt, sen enemmän minulla on herännyt kysymyksiä. Tästä johtuen kun vihdoin elämä oli siinä mallissa 2016 että voin heittää elämässäni kuperkeikan, hain Amiedun Eläintenhoitajan ammattitutkintoa opiskelemaan ja riemukseni pääsinkin mukaan. Eläintenhoitajan ammattitutkinto antaa valmiudet eläimen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kartoitukseen sekä ylläpitoon. Osaamisalakseni olen valinnut eläinten koulutuksen, eläimiksi koiran ja kissan.

Eläimen hyvinvointi on paljon muutakin kuin liikunta, koulutus ja ravinto. Voidakseen hyvin, eläin tarvitsee oikean, lajityypillisen ravinnon lisäksi myös aktivointia ja virikkeellistämistä. Jotta voisimme näitä tarjota, on meidän ymmärrettävä eläintämme, sen elekieltä ja sen lajityypillisiä tarpeita. Näihin kaikkiin perehdymmekin yhdessä kursseillamme TahtoTassuissa.

Kun opinnot alkoivat olemaan loppusuoralla, oli tullut aika siirtyä työskentelemään eläinten parissa kokopäiväisesti. Tästähän TahtoTassut sitten syntyi.

Olen toiminut käytännössä koko työikäni kaupan ja ravintopuolen yrittäjänä. Koulutukseltani olen Eläintenhoitaja EAT, osaamisalana koulutus ja ongelmakoirakoulutus, merkonomi, lisäksi olen opiskellut luonnonlääkintää sekä paljon erilaisia kädentaitoja. Kaikista koulutuksista ja oppimistani asioista olen tärkeimmäksi huomannut että oppi-ikä on koko ikä, ja tästä johtuen tulen jatkamaan itseni kouluttamista ja taitojeni kartuttamista edelleen jatkaen seuraavaksi ravintopuolen koulutuksen parissa. Työkseni keskityn eläinten hyvinvointiin ja kouluttamiseen kokopäiväisenä yrittäjänä.