Nenä hommiin - jälkikurssi   
Lajityypillisesti koira käyttää hajuaistia lähes kaikkeen toimintaansa. Toisaalta koiran hajuaisti on rodusta riippuen 10 000-100 000 parempi kuin ihmisen, joten mikäpä siinä on haistellessa.

Tällä kurssilla tutustumme koiran tapaan käyttää nenäänsä jäljestämisessä. Koiralle tämä on mitä mieluisinta ja väsyttävää puuhaa. Usein kuuleekin ihmettelyä jäljestämisen jälkeen koiran rauhallisuudesta.

Harrastuksena jäljestäminen on hauska ja helppo. Varusteiksi koiralle tarvitaan valjaat ja pitkä liina. Omistajalle kelin mukaiset varusteet hyvine saappaineen. Lisäksi tarvitaan vain pätkä narua, verijälkeen sieni ja veri, vaihtoehtoisesti voi käyttää makkaraa, sorkkaa, tonnikalaa tai vaikka tehdä ihmisellä jäljen. Jäljestämistä voi harrastaa porukassa, perheen- tai myös yksin koiran kanssa.

Kurssille voi tulla minkä ikäinen tai kokoinen koira kouluttajineen. Nuorimmat kursseilijat ovat aivan pentuja vanhimmat jo seniori-iän saavuttaneita. Kurssi toteutetaan yksilöittäin, joten toisiin koiriin suhtautumistakaan ei tarvitse pelätä. Kurssilla koira on aina kytkettynä.

Kurssille tarvitset mukaan koiralle valjaat, pitkän liinan (voit myös lainata meidän liinaa), makupaloja sekä vettä. Varaa itsellesi metsään sopivat varusteet ja iloista mieltä.

Kurssi alkaa luennolla, johon kannattaa varata aikaa n. 1.5 h

Arkisin olevan kurssin kaytännön osuus järjestetään kahtena iltana peräkkäisinä viikkoina. Tällöin olemme metsässä (Mäntsälän puolella) ja paikka ilmoitetaan teoriaosuuden yhteydessä. Päivän pituus riippuu koirista. Jotkut ovat hyvin nopeita, joillain ei ole kiirettä. Joten tulethan mukaan ajan kanssa. Keskimääräinen kesto on 2-3,5 tuntia/ kerta.

Viikonloppukurssin käytännön osuus on la-su ja kesto n. 2,5-3,5 h.

Kurssin hinta on 139,- sisältäen luennon sekä kaksi metsäosuutta.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Nenä hommiin - jälkikurssi