Naksutin koulutuksen avuksi   
Kurssin hinta on 25,- / koirakko

Jos olet varannut jo kurssipaikan jollekkin TahtoTassujen kurssille, olet oikeutettu osallistumaan kurssille ilmaiseksi.

Naksutin on koulutuksen apuvälineiden ykkösjoukkoon kuuluva laite. Naksuttimen tarkoitus on merkata koiralle se hetki milloin käytös on haluttua ja siitä on tulossa palkka. Kouluttajat puhumme sekundääri- ja primäärivahvisteesta jolloin puhumme tässä tapauksessa esim naksuttimesta joka antaa sekundäärivahvisteen, eli merkkaa hetken, ja sitä seuraa primäärivahviste eli palkka (nami, lelu, huomio jne).

Käyttämällä koulutuksessa pelkkää palkkaa vahvisteena olemme usein auttamatta myöhässä ja koira on jo kerennyt tarjoamaan muita käytöksiä väliin, ja näin voimme vahingossa vahvistaa ei toivottua käytöstä.

Jotta naksutin voidaan ottaa koulutuksen apuvälineeksi, on tehtävä muutakin kuin hankittava naksutin. Koira on ehdollistettava siihen ja ohjaajan on ymmärrettävä naksuttimen tarkoitus.

Tällä yksi osaisella kurssilla tutustumme ehdollistamiseen ja käymme läpi naksuttimen käytön ohjaajan näkökulmasta. Samalla mietimme mitä naksautus tarkoittaa koiralle ja miksi se tehdään tietyllä hetkellä.

Kurssiaika on 1-1.5 tuntia. Koirat ovat mukana, mutta eivät osallistu koko aikaa toimintaan, vaan odottelevat välillä ohjaajan yksin osallistuessa kurssin ohjelmaan.

Suosittelemme tätä kurssia ihan kaikille koiran ohjaajille koiran rodusta, iästä tai koulutuspohjasta riippumatta.

Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen anja@tahtotassut.fi

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.